fbpx

Duurzaam spelen met FlexiBilo Speeltoestellen

Met FlexiBilo Speeltoestellen spelen kinderen duurzamer dan u misschien denkt. Onze speeltoestellen zijn vrijwel voor 100% recyclebaar na hun zeer lange levensduur. FlexiBilo – Huisman kan er voor zorgdragen dat alle materialen en onderdelen deel blijven uitmaken van de technische kringloop.

Huisman Hoveniers BV – FlexiBilo Speeltoestellen heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dus ook duurzaamheid sinds lange tijd hoog in het vaandel staan. Dat kan ook niet anders wanneer het werk dat wij als bedrijf mogen doen zoveel mag bijdragen aan de maatschappij als het gaat om ontwikkeling van kinderen en de bevordering van beweging voor jong en oud.

duurzaamheid-FlexiBilo-Speeltoestellen

Wist u dat……

  • FlexiBilo Speeltoestellen – Huisman Hoveniers afgelopen jaar het ISO 14001 certificaat heeft behaald, en met deze milieu certificering constant op zoek is naar verbeteringen binnen het bedrijf op het gebied van duurzaamheid?
  • dat onze kunststof HDPE platen na hun lange levensduur 100% recyclebaar zijn voor hergebruik?
  • de onderhoudskosten zo laag zijn door de duurzame materialen dat dit positief bijdraagt aan het milieu?
  • wij kunnen zorgdragen voor een vrijwel volledig hergebruik van materialen na de zeer lange levensduur van het toestel?
  • wij transportlijnen zo laag mogelijk houden voor een lage milieubelasting, materialen komen zo veel mogelijk uit Europa?
  • onze staalversterkte kunststof palen een levensduur hebben van 25 jaar en langer?
  • wij zoveel mogelijk gelijke onderdelen toepassen voor een lagere milieubelasting en dat u deze spare-parts altijd kunt bestellen?
  • wij onze staalversterkte palen in eigen fabriek produceren en dus een solide Nederlands fabrikaat is?
  • onze staalversterkte palen na hun lange levensduur 100% recyclebaar zijn, kunststof en staal?
  • onze staalversterkte palen niet vergrijzen, rotten of splinteren, maar hun frisse houtkleur behouden?

Bewegingsconcepten – Fitness

Wij zijn erg blij u te melden dat FlexiBilo Speeltoestellen – Huisman Hoveniers agent is van 4fCircle® Bewegingsconcepten – fitness – calisthenics van het Duitse merk PlayParc.

4F staat voor Fit / Free / Fun / Function, of te wel op een leuke manier werken aan je fit gesteldheid op functionele (sport-wetenschappelijke kennis) basis en is bereikbaar voor iedereen. Zelfs de Duitse Olympisch Sportsassociation (DOSB) is een groot voorstander van deze concepten en beveelt het gebruik van 4Fcircle dan ook aan.

4fcircle sporttoestellen

4FCircle staat voor een breed motiverend assortiment duurzame en solide fitnessapparatuur op het gebied van:
– Coördinatie
– Kracht
– Mobiliteit
– Calisthenics

De kracht van de concepten zit in de combinatie van de verschillende soorten toestellen welke bij elkaar al dan niet in parcoursvorm geplaatst kunnen worden. Niet ver weg in een of ander bos, maar dicht bij. Bereikbaar voor iedereen in een stadspark, op pleinen, in straten of bij recreatieve locaties. De (fitness)toestellen zijn tevens zeer goed te combineren met diverse andere sporten.

De doelgroep voor deze sportconcepten is zeer breed, de toestellen zijn geschikt voor alle leeftijden van heel jong tot senioren. Actieve atleten en individuele recreatie sporters. Er is geen onderscheid in lichaamsgrootte of fysieke prestaties. De toestellen hebben een hoog acceptatie niveau en worden onder meer gebruikt door (sport)clubs, scholen, bejaardentehuizen etc.

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op,

4fcircle-sport   

Buxusmot

De rups van de buxusmot leeft van de buxus (Buxus sempervirens), die voor de meeste dieren, inclusief mensen, giftig is. De buxusmot legt de eieren in de bladeren van de plant, waarop de rupsen zich van binnenuit een weg vreten naar buiten. Daardoor is het vaak pas te laat te zien dat de struik een plaag heeft. De struik kan door vraat alle bladeren verliezen. De buxusmot vormt zo een bedreiging voor de buxus. De buxusmot kan ook voorkomen op de zwarte moerbeiboo

Beschrijving

De vleugels van de mot hebben een semitransparante witte kleur. Er is ook een zeldzame, geheel bruine variant. De mot heeft een spanwijdte van ongeveer 4 cm. De rupsen worden ongeveer 4 cm groot en zijn felgroen met een zwarte kop en zwarte en lichte lengtestrepen. De pop is aanvankelijk felgroen met donkere strepen en vlekken; hij verkleurt later naar crèmekleurig met bruin. Tussen mei en september kunnen twee tot drie generaties elkaar opvolgen. Volwassen motten kunnen zich jaarlijks 5 à 10 kilometer ver verspreiden.

Bestrijding

Bij een beperkte aantasting kan men de rupsen en poppen met de hand verwijderen en de spinsels wegknippen. Ernstig aangetaste planten kan men het beste bij de grond afknippen, waarna de verwijderde planten in een afgesloten zak of container moeten worden afgevoerd. Chemische bestrijdingsmiddelen die vermeld worden zijn middelen op basis van piperonylbutoxide en pyrethrinen. Er is echter nog weinig informatie beschikbaar over de bestrijding van de buxusmot en het is daarom nog niet bekend in hoeverre deze middelen de buxusmot afdoende bestrijden.

Speeltoestellen KOMO kwaliteitsverklaring

KOMO-KWALITEITSVERKLARING

SPEELTOESTELLEN; PLAATSING, AANLEG ONDERGROND, CONTROLE EN ONDERHOUD

Deze beoordelingsrichtlijn heeft als doel om te komen tot de aanleg en het behoud van een veilige speelplaats. Daarom heeft deze beoordelingsrichtlijn betrekking op de plaatsing van speeltoestellen, de aanleg van de schokabsorberende ondergrond alsmede op de controle en het onderhoud van geplaatste speeltoestellen. Dit betreft zowel creatie van nieuwe speelplekken als renovatie van bestaande speelplekken.

Deze beoordelingsrichtlijn is door de certificatie-instelling SKH conform het SKH Reglement voor
procescertificatie bindend verklaard  worden gehanteerd voor het uitgeven van een
KOMO® kwaliteitsverklaring “Speeltoestellen; plaatsing, aanleg ondergrond, controle en onderhoud”.
Deze beoordelingsrichtlijn vervangt de beoordelingsrichtlijn 9921 ‘Speeltoestellen; plaatsing, aanleg
ondergrond, controle en onderhoud’ d.d. 15-06-2000.

flexibilo

 

 

Vacatures

VACATURES

Huisman Hoveniers bv is de totaalinrichter van de buitenruimte op het gebied van groen, sport en spelen. Tevens zijn wij producent van ons eigen speeltoestellenmerk FlexiBilo.
Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de volgende functies;

Vakbekwaam Hovenier

De geschikte kandidaat kan geheel zelfstandig alle aanleg en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Tevens bestaat de mogelijkheid om ingezet te worden bij de aanleg van speel en beweegplekken.
Functie-eisen:
– Een opleiding in het groen is een pré, maar ook kandidaten met een ruime ervaring in deze werkzaamheden met een goede instelling nodigen wij uit om te solliciteren op deze functie.
– Rijbewijs B/E en een VCA certificaat (of de bereidheid deze te behalen)

Medewerker aanleg en onderhoud speeltoestellen en speelplaatsen

Wij zoeken een enthousiaste kandidaat met de volgende eigenschappen;
– Een technisch inzicht en ervaring in infrastructurele werken.
– Rijbewijs B/E
– VCA certificaat of de bereidheid deze te behalen.

Spreekt het u aan om in een veelzijdig bedrijf met korte lijnen en een ongedwongen sfeer te werken? Dan zien wij uw sollicitatie met belangstelling tegemoet.

Kurk infill

NIEUW en behorend tot de mogelijkheden voor kunstgras trapvelden is een infill van kurk. Een volledig natuurlijk en geurloos product zonder additieven, op een verantwoorde wijze ontgonnen en 100% recyclebaar. Deze infill is een vervanging voor de traditionele invulproducten. Kurk is waterdicht, hierdoor zullen micro-organismen zich niet huisvesten. Tevens werkt kurk brandvertragend, een sigarettenpeuk of iets anders brandend zal doven wanneer het op het speelveld terecht komt. Bij een met kurk gevuld terrein sluiten de energie restitutiewaarden zeer nauw aan bij de waarden op een natuurgras; De infill biedt goede sliding- en schokabsorberende eigenschappen. Kurk bezit een lage thermische geleidbaarheid door zijn cellulaire structuur. Daardoor blijft het terrein koeler, een terrein met een infill van kurk warmt 30% minder op dan een terrein met rubberinvulling.

kurkinfill

Calisthenics-Buitensport

Nieuw bij  Huisman Hoveniers is een hele range RVS Calisthenics toestellen.
De toestellen zijn van een zeer goede kwaliteit RVS en worden in eigen fabriek te Zaandam geproduceerd. daarnaast zijn de toestellen gekeurd volgens NEN-EN 1176, wat de toestellen tevens geschikt maakt om in combinatie met speeltoestellen te gebruiken.
Een aantal van de toestellen hebben wij mogen plaatsen in Hoofddorp aan de Toolenburgerplas, waar de toestellen deel uit maken van een parcours rondom het meer.

Calisthenics

Huisman Hoveniers Sport

ISO 9001

ISO 9001
Huisman Hoveniers werkt continue aan de verbetering van haar producten en processen.
Sinds 2015 is Huisman Hoveniers BV in het bezit van het NEN-EN-ISO 9001:2008 certificering.
Het gaat hierbij om de scope;

Het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en inrichten van particulier en zakelijk groen, het ontwerpen , produceren en plaatsen van speel-, beweeg- en fitnesstoestellen en het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van speelterreinen en valondergronden.

ISO