fbpx

VLINDERTUIN

HUISMAN HOVENIERS
CONTACT OPNEMEN

VLINDERTUIN

Een vlindertuin is een tuin die speciaal is ingericht voor het houden van vlinders. In de vlindertuin groeien planten die nectar leveren voor vlinders en waardplanten voor de rupsen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen al dan niet door gaas overdekte buitentuinen en tropische vlindertuinen die in broeikassen zijn gevestigd.

Als wij het over een vlindertuin hebben, bedoelen we een ‘gewone’ tuin waarin planten staan die voedsel bieden aan vlinders en rupsen, met variatie in beplanting, voldoende warme, beschutte plekjes tegen de wind en regen en veilige plekjes waar vlinders kunnen overwinteren.

In buitentuinen komen inheemse vlinders voor die door planten als de vlinderstruik worden aangetrokken. In overdekte buitentuinen kunnen ook uitheemse vlinders worden gehouden als deze uit streken komen met een vergelijkbaar klimaat als de inheemse vlinders. Niet alleen vlinders worden aangetrokken door een vlindertuin. Ook andere dieren zoals kevers, bijen, egels en vogels vinden hun weg naar de tuin.
In tropische vlindertuinen worden tropische vlinders en planten gehouden. Er zijn vaak nectarplatforms omdat het moeilijk is om de nectar leverende planten voortdurend te laten bloeien. Op deze platforms zitten kuipjes met daarin een vloeistof met een samenstelling die gebaseerd is op die van nectar (bevat onder andere koolhydraten en aminozuren). Ook wordt er vaak fruit op deze platforms gelegd. In dit soort vlindertuinen zijn ook vaak poppenkasten gevestigd, waar de vlinders zich verpoppen.

HEESTERS

Aalbes
Honingstruikje
Kamperfoelie
Liguster
Rozemarijn
Schijnhazelaar
Verfbrem
Vlinderstruik
meer……

 

VASTE PLANTEN

Adderwortel
Alant
Aster
Avondkoekoeksbloem
Boerenwormkruid
Brunel
Dropplant
Duizendblad
meer…..

BOL EN KNOLGEWASSEN

Dahlia
Montbretia

EENJARIGE EN TWEEJARIGE PLANTEN

Judaspenning
Dagkoekoeksbloem
Hondstong

 

 

HUISMAN HOVENIERS

 TOTAALPROJECTEN IN GROEN, SPORT EN SPELEN
 

HUISMAN HOVENIERS

 TOTAALPROJECTEN IN GROEN, SPORT EN SPELEN
 

HUISMAN HOVENIERS

PROFESSIONELE TUINAANLEG ZAANDAM 

HUISMAN HOVENIERS

TOTAALPROJECTEN IN GROEN, SPORT EN SPELEN

Huisman Hoveniers
Dwarstocht 3
1507 CH Zaandam
Nederland
T 075-6160502
E info@huismanhoveniers.com

CONTACT VLINDERTUIN

*  verplichte velden